Troublebound & Lonesome

by Dustbowl

/
1.
2.
3.
(free) 02:07
4.
(free) 01:31
5.
6.
03:15
7.
(free) 02:22
8.
9.
(free) 02:06
10.
11.
12.
06:11

about

Album Reviews:

# MIXTAPE
Top-20 Ελληνικά albums για το 2008
12. Dustbowl - Troublesound & Lonesome
(Onstage Records)
Δυστυχώς την παρέα των Dustbowl, αν και κυκλοφορούν στην πιάτσα από το 2006, δεν είχε τύχει να τους παρακολουθήσω live (κάτι που συνέβη τον Οκτώβριο), ώσπου έπεσε στα χέρια μου το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Troublesound & Lonesome" και με καθήλωσαν. Πρόκειται για μια παρέα μουσικών που έχοντας ως λάβαρό τους τον Johnny Cash και τον Woody Guthrie, ξεδιπλώνουν τις desert americana/country, rockabilly και rock ΄n΄ roll καταβολές τους, με μοναδικό στυλ και αυθεντικότητα.
Σε μια vintage αισθητική και ακούγοντας τις πρώτες πενιές από τις Fender Telecaster κιθάρες των Τelecaster Nick και DD Dynamite, τον αλά Johnnie Cash στα φωνητικά Βig George και το στιβαρότατο rhythm & section από τον The Shoeshine Boy στα ντράμς και την Lydia στο μπάσο, ταξιδεύεις νοερά στον Αμερικάνικο Νότο, εκεί όπου ξεπροβάλουν εικόνες από καουμπόηδες, ερήμους, σαλούν, μπαρουτοκαπνισμένες κάνες και σκουριασμένες ράγες τρένων. Κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το "Τroublesound", το "Cold 44 Blues" και το "Ramblin' Blues" , από μια μπάντα που επιτυγχάνει μέσα στο όλο vintage τοπίο να περάσει μια σύγχρονη αντίληψη στα παιξίματά της, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι δεν αποτελείται από "κολλημένους" ροκαμπιλάδες. (A.B.)

# ATRAKTOS
“This machine kills fascists”…
Μου έφερε την Πέμπτη ο Κώστας Καπετανάκης των Frantic V κάποια cd για τον Κυριάκο Σκορδά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το Atraktos είναι μια μικρογραφία της παγκόσμιας κοινωνίας. Οι λίγοι (Κυριάκος) promo-πλούσιοι γίνονται promo-πλουσιότεροι και οι πολλοί (οι υπόλοιποι συντάκτες) promo-φτωχοί, γίνονται promo-φτωχότεροι! Έτσι, πριν του τα δώσω, λίγη ώρα αργότερα, «άρπαξα» από τη σακούλα το cd των Dustbowl από την Αθήνα. Θα θυμάστε ίσως μια ιστορία που είχα με το cd αυτό πριν μερικούς μήνες. Την είχα περιγράψει στο MyBlogBook #7 (πολλές παραπομπές σήμερα). Τελικά, με αυτόν τον τρόπο, ήρθα σε επαφή με αυτήν την κυκλοφορία, που είναι αλήθεια πως είχα μεγάλη περιέργεια να ακούσω. Οι Dustbowl, για τους μη γνωρίζοντες, είναι ένα πενταμελές σχήμα από την Αθήνα με μεγάλη αγάπη για την country μουσική. Στην Ελλάδα ο όρος country music είναι παρεξηγημένος. Αυτό συμβαίνει λόγω άγνοιας. Γι αυτό και οι ίδιοι το ξεκαθαρίζουν στο site τους στο My Space: “Don’t ever forget that Patriotic, Republican & Conservative New Country Music sucks and we don’t wanna be related with this stuff. In fact we hate it the most!”. Όμως, η country του Woody Guthrie, η country του ντοκιμαντέρ Harlan County της Barbara Kopple, η country του Johnny Cash, είχαν καθοριστική συμμετοχή σε μεγάλους αμερικάνικους κοινωνικούς αγώνες, αγώνες για την ισότητα, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, εναντίον της αυθαιρεσίας των κυβερνήσεων. Όπως, δηλαδή κάθε λαϊκή μουσική, κάθε μουσική που προκύπτει μέσα από τα βιώματα των δοκιμαζόμενων λαών. Αυτή, λοιπόν, την country εκπροσωπούν οι Dustbowl στον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο Troublebound & Lonesome (On Stage Records, 2008). Και το κάνουν άκρως επιτυχημένα. Δεν πρωτοτυπούν, με την έννοια ότι κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που θα ακούγαμε από κάποια αμερικάνικη μπάντα, αλλά η δική τους εκδοχή, έχει τσαγανό, έχει «ιδρώτα», έχει τη φλόγα ενός γκρουπ που θέλει να αποδείξει ότι η country μουσική μπορεί και να παιχτεί από μουσικούς -αλλά και να εκφράσει ανθρώπους- ενός άλλου λαού, πολύ μακριά από τον original. Διότι, όπως παγκοσμιοποιήθηκαν τα γούστα μας, οι επιλογές μας, η διασκέδασή μας, έτσι παγκοσμιοποιήθηκαν και τα προβλήματά μας. Και ο όρος Dustbowl που χρησιμοποιήθηκε στην οικονομική κρίση της δεκαετίας του 30, για τον λαό που βίωσε όλα τα προβλήματα αυτής της κρίσης, ίσως είναι ο πλέον επίκαιρος για την οικονομική ύφεση που βιώνουμε τη τρέχουσα –και όχι μόνο- δεκαετία.# MUSIC CORNER - Ηλιας Κατσουλιερης
Έπειτα από δύο χρόνια εμφανίσεων στο κοινό των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης οι Αθηναίοι Dustbowl έρχονται με το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα.
Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 και ο στόχος τους ήταν να καταπιαστούν με ένα μουσικό είδος που καμία άλλη μπάντα δεν είχε έως σήμερα στην ελληνική μουσική σκηνή - το Western & Country του '30 και του '40 αναμειγμένο με μία γλυκιά γεύση από τα blues του αμερικάνικου νότου και την Gospel μουσική παράδοση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ήχος τους έχει αρκετά να θυμίσει από τους πιο Country καλλιτέχνες της θρυλικής Sun Records και παραπέμπει τόσο στον σπουδαίο Johnny Cash, όσο και σε προγενέστερους του καλλιτέχνες όπως ο θρυλικός Hank Williams, ο Hank Snow και πολλοί άλλοι.
Σε αυτό το πρώτο album την αυλαία ανοίγει το παραδοσιακό Country & Gospel "This Train" ενώ το album συνοδεύουν ακόμη δύο παλιά παραδοσιακά κομμάτια του Αμερικάνικου νότου, τα "John Henry" και "Roll In My Sweet Baby's Arms". Φυσικά δεν λείπουν οι καινούργιες συνθέσεις όπως τα "Ramblin' Blues" ένα ευχάριστο ρυθμικό Country, το "Moonshine Jack" που παραπέμπει στις πρώιμες ηχογραφήσεις της Sun ενώ το ομώνυμο "Troublebound" κλείνει το album με μια πολύ γλυκιά μελωδία. Τα καινούργια τραγούδια ολοκληρώνουν τα "Cold 44 Blues" ένα βαρύ blues που διηγείται μία πικρή ιστορία και το "Gospel Train (To Heaven)". Τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια του δίσκου "Hey Porter" , "Honky Tonk Man" , Hello Trouble" και "Here Comes That Train" είναι και αυτά διασκευές παλαιότερων Country τραγουδιών.
Ένα δυνατό στοιχείο των κομματιών αυτών είναι ότι ξεφεύγουν από τον καθιερωμένο για τα δεδομένα της Ελλάδος ερωτικό στίχο και δίνουν και μια άλλη όψη για την ζωή, τα προβλήματα και πάνω απ' όλα την μουσική.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Τι εστί το Dustbowl; Θα ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία για να γίνει πιο κατανοητό το πλαίσιο: ο όρος Dustbowl αναφέρεται στην ξηρασία και τις θύελλες σκόνης που έπληξαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1930 ("τα χρόνια του Dustbowl" τα οποία συνέπεσαν με τη Μεγάλη Ύφεση), μετατρέποντας μια μεγάλη περιοχή σε ένα τεράστιο ...dustbowl. Η φτώχεια, ο λιμός και οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών προς τις ακτές και ειδικά την Καλιφόρνια, που επακολούθησαν, τροφοδότησαν τόσο τα "Σταφύλια της Οργής" του John Steinbeck όσο και τα τραγούδια του Woody Guthrie, του θρύλου της αμερικάνικης folk που συχνά αναφέρεται και ως "ο τροβαδούρος του Dustbowl".
Για να βρούμε όμως τους θεμέλιους λίθους του ήχου των Ελλήνων Dustbowl πρέπει να μετακινηθούμε λίγο στο χωροχρόνο και να πάμε από τη διαδρομή Οκλαχόμα-Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1930, στο Μέμφις και στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όταν στην εταιρία Sun ηχογραφούν ο Elvis Presley, ο Carl Perkins και ο Johnny Cash. Ο τελευταίος ειδικά φαίνεται να είναι σημείο αναφοράς εδώ, όχι μόνο λόγω της διασκευής στο Hey Porter αλλά και λόγω στοιχείων όπως ο ήχος των περισσότερων κομματιών, ο χαρακτηριστικός boom-chicka-boom ρυθμός σε κάποια από αυτά αλλά και η θεματολογία που περιστρέφεται συχνά γύρω από τα τρένα και το σιδηρόδρομο. Το τρένο ήταν ένα από τα αγαπημένα θέματα του Aνθρώπου με τα Μαύρα αλλά και της αμερικανικής μουσικής παράδοσης γενικότερα, λαμβάνοντας πολλές μεταφορικές προεκτάσεις. Άλλα σημεία αναφοράς φαίνεται να είναι ο καλός φίλος του Cash, ο πρόωρα χαμένος Johnny Horton (του οποίου το "Honky Tonk Man" είναι μια από τις διασκευές του δίσκου) καθώς και ο Merle Travis του οποίου η εκτέλεση στο John Henry είναι πιθανότατα αυτή που ενέπνευσε την αντίστοιχη των Dustbowl. Το "Cold 44 Blues" με τη slide κιθάρα έχει έναν outlaw χαρακτήρα ενώ το "Gospel train to heaven" είναι μια απόπειρα για λευκή gospel με το σιδηροδρομικό μοτίβο να χρησιμοποιείται σαν πνευματική / θρησκευτική μεταφορά (συνηθισμένη χρήση σε αυτό το μουσικό πλαίσιο). Το δε "Moonshine Jack" φέρνει αρκετά στο νου τους Creedence Clearwater Revival, κάτι όχι περίεργο δεδομένου ότι και ο μεγάλος John Fogerty χρησιμοποίησε τον ήχο της Sun ως το πρότυπο για τον ήχο του συγκροτήματός του.
Παρά το πρόσφατα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τον Johnny Cash, για πολύ κόσμο η ετικέτα country θα αποτελέσει επαρκή λόγο για να μείνουν μακριά από τους Dustbowl. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο όρος στη χώρα μας ομαδοποιεί ανόμοια πράγματα και παραπέμπει σε μέτριες (αλλά εμπορικά επιτυχημένες) μουσικές και συγκεκριμένες ιδεολογίες. Στο εξωτερικό πχ οι Dustbowl θα αναφερόντουσαν σαν roots rockers ή rockabilly revivalists ή εναλλακτική country ή κάτι άλλο...
Σημασία όμως δεν έχει το όνομα που θα της δώσεις αλλά αν η μουσική είναι καλή και των Dustbowl είναι. Αρκεί να ακούσετε τα δικά τους κομμάτια (πχ το Troublebound) δίπλα σε αυτά των ηρώων τους για να καταλάβετε ότι στέκονται σε υψηλό επίπεδο. Και παρόλο που ο δίσκος είναι εξειδικευμένος και σίγουρα απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν κάποιο ελάχιστο ενδιαφέρον για το rock και το rock 'n' roll (αν δε σας ενδιέφερε καθόλου μάλλον δε θα φτάνατε ως αυτό το σημείο του κειμένου!) θα ήταν άδικο να τους αγνοήσει κάποιος εξαιτίας των προκαταλήψεων που σχετίζονται με την ετικέτα της "country" μουσικής. Εγώ, αν μη τι άλλο, θα ήθελα να ακούσω περισσότερα country στοιχεία στην επόμενη δουλειά τους, δηλαδή περισσότερη pedal steel κιθάρα, περισσότερο dobro και ίσως και λίγο μαντολίνο. Και πραγματικά πιστεύω ότι η διαδρομή των Dustbowl θα έχει κι άλλες στάσεις γιατί φαίνονται να αγαπάνε πραγματικά αυτό που κάνουν και όπως έχω ακούσει να λένε μερικοί ..."You can take the boy out of the country but you can't take the country out of the boy"!
HIGHLIGHTS:
... Το γεγονός ότι τα πρωτότυπα κομμάτια αναμιγνύονται ιδανικά με τις διασκευές. Το dobro στο "Troublebound" και η pedal steel κιθάρα με το νοσταλγικό της ήχο στο "Gospel train to heaven", η παραγωγή γενικότερα που αποδίδει πολύ καλά αυτό που πρέπει να είχε το συγκρότημα κατά νου. Και το ένθετο ...
ΕΝΘΕΤΟ CD:
...το οποίο με τις φωτογραφίες και τα σημειώματα συμπληρώνει τη μουσική στο να ζωντανέψει άλλους τόπους και άλλες εποχές. Περιέχει επίσης τους στίχους.
ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Troublebound", "Cold 44 Blues", "Gospel train to heaven", "Honky Tonk Man", "Moonshine Jack", "Hello trouble" ...
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:
"He wore a two-dollar ring an' a pair of suede shoes
A velvet skin jacket and a pocket full of blues
She danced all night long by the jukebox machine
A whore and a preacher make a perfect matching scene
She drank whiskey and rye, she looked so fine
A pretty ballerina under the strip joint's light
Goin' where her daddy pawned his wedding pride
A cavalier searchin' for his 44 tonite"...
( "Cold 44 blues")

# SOUTHERN ROCK - ROCK AND ROLL
"...sounds like a long black train movin' down the line..."
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ξεδιπλώνονται τόσο πολλές εμμονές μιας μπάντας με τα τραίνα σε ένα δίσκο. Το rockabilly και το desert americana/country στυλ των Dustbowl, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στο ντεμπούτο τους, είναι απλώς μοναδικό. Το άλμπουμ τους κερδίζει το στοίχημα. Είναι πολύ vintage, ισορροπεί πάνω σε σκουριασμένες ράγες, αποπνέει τον αέρα της ερήμου αλλά ταυτόχρονα ακούγεται πολύ σύγχρονο...είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια μιας παρέας που όπως και στην σκηνή έτσι και στο στούντιο φαίνεται να απολαμβάνει αυτό που κάνει...σαν να είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά.
Στο Troublebound & Lonesome οι Dustbowl στοιχειώνουν ιστορίες για μαύρα τραίνα, γκρι σύννεφα σκόνης που πλανώνται πάνω από τις κιθάρες και την συμπαγή rhythm section. Δικές τους συνθέσεις αλλά και κλασσικά παραδοσιακά καθώς και γνωστά country κομμάτια, όπως τα "This Train (Is Bound For Glory)" και "Hey Porter" (Johnny Cash), αντίστοιχα είναι όλα παιγμένα με τον πρωτότυπο τρόπο του γκρουπ που το χαρακτηρίζει και στην σκηνή και έχει αγαπηθεί από το κοινό. Το Troublebound & Lonesome είναι ένας "ζωντανός" δίσκος...στο στούντιο αλλά έχει την κίνηση του τραίνου στις ράγες. Είναι απλά και μόνο ένας "dust bowl" δίσκος και αυτό φαίνεται και από το πολύ ιδιαίτερο, προσεγμένο artwork του το οποίο είναι διανθισμένο με λογοτεχνικές αναφορές και πολλές φωτογραφίες. Το americana στυλ της μπάντας, οι rockabilly καταβολές, η hillbilly και gospel προσέγγιση...καταχωρούν στο underground των ημερών μας μια κατάθεση που δεν μπορεί να περάσει τόσο απλά από μπροστά μας. Οι Dustbowl είναι εδώ...ένα όχημα που τρέχει ξέφρενα πλέον πάνω στις ράγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δίσκο συμμετέχει ο Μανώλης Αγγελάκης (Illegal Operation).
«Dust Bowl» ήταν οι ανεμοστρόβιλοι και οι θύελλες σκόνης που μάστιζαν τις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Ένας όρος γεννημένος στα σκληρά χρόνια της δεκαετίας του ‘30 από τους ανθρώπους που έζησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Το «μεγάλο μαύρο τρένο», αναπόσπαστη εικόνα των «dirty thirties», συμβολίζει το ταξίδι, τον αποχωρισμό, τη διαρκή μετακίνηση από πόλη σε πόλη, την αναζήτηση καινούργιας πατρίδας (απόσπασμα από το βιβλίο του Paul Bonnifield "The Dust Bowl: Men, Dirt and Depression").
Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 με την προοπτική να παίξουν κάτι διαφορετικό από ό,τι υπήρχε μέχρι τότε στην ελληνική σκηνή.
Ο Μισισιπής...the Big Muddy, τα χωράφια και η σκόνη, η ατμόσφαιρα της ερήμου, οι περιπλανώμενοι "Hobos", ο Woody Guthrie, τα «στοιχειωμένα» traditional folk τραγούδια, «ήρωες» σαν τον John Henry, η gospel θεματολογία του Reverend Gary Davies, το hillbilly country στυλ του Johnny Cash και του Hank Williams, τα Blues του Blind Willie McTell και του Robert Johnson, ο ήχος της Sun Records και το Rockabilly...ο Carl Perkins, η σύγχρονη americana, το φάντασμα του Jeffrey Lee Pierce που πλανάται, ο Steve Wynn...και γιατί όχι η punk επανάσταση...οι Clash, ο Johnny Thunders...οι ταινίες του Sam Peckinpah, το "On The Road" του Jack Kerouac, το "Grapes Of Wrath" του John Steinbeck, ο William Faulkner, ο Henry Miller, ο Jack London, ο Mark Twain, o ρυθμός του «μεγάλου μαύρου τρένου» πάνω στις ατσάλινες ράγες, ο διαπεραστικός ήχος του σφυρίγματος του: αυτός είναι ο ήχος των Dustbowl...«The Freight Train Sound».

credits

released August 1, 2008

Big George - Vocals
Telecaster Nick - Guitar
DD Dynamite - Guitar
Lydia - Bass
The Shoeshine Boy - Drums

license

all rights reserved

tags

about

Dustbowl Athens, Greece

“Mother Earth Rock Music” pioneers.
Since 2006 / Athens Greece
www.dustbowl.gr

BUCKETFULL OF BRAINS / JEREMY GLUCK (THE BARRACUDAS):
" It is an esoteric elegy of sentiments that draws us "down" with them, and signifies that the only catharsis, the one way road for Dustbowl comes from the earth…”

ALT. COUNTRY FORUM NL:
"Their music has something charming, magical"
... more

contact / help

Contact Dustbowl

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Track Name: This Train (Is Bound For Glory)
This Train (Is Bound For Glory)


This train is bound for glory, this train!
This train is bound for glory, this train!
This train is bound for glory…nobody rides it but the righteous and the holy
This train is bound for glory, this train!

This train don't carry no gamblers, this train!
This train don't carry no gamblers, this train!
This train don't carry no gamblers…no hypocrites, no midnight ramblers
This train is bound for glory, this train!

Oh this train!!!

This train don't carry no liars, this train!
This train don't carry no liars, this train!
This train don't carry no liars…false pretenders and low back fighters
This train is bound for glory, this train

This train's a free train, this train!
This train's a free train, this train!
This train's a free train…everybody rides in Jesus name
This train's a free train, this train!

Oh this train, alrite!!!

This train don't carry no rustlers, this train!
This train don't carry no rustlers, this train!
This train don't carry no rustlers...high street walkers and two-bit hustlers
This train is bound for glory, this train
Track Name: Ramblin' Blues
RAMBLIN' BLUES


That's the blues about the rambler,
the blues about the ramblin' man
That's the blues about the rambler,
the blues about the ramblin' man
Ramblin' like a loner goin' down the desert land

That's the blues about the rambler,
the blues about the ramblin' man
That's the blues about the rambler,
the blues about the ramblin' man
Like a deal goin' down, goin' down to cheating land

That's the blues about the drifter,
talkin' bout the driftin' man
That's the blues about the drifter,
talkin' bout the driftin' man
Like a hobo goin' down, goin' down the rail yard bend

Im a dustbowl hobo, got the dustbowl blues
Im a dustbowl hobo, got the dustbowl blues
That's why im wearin' my ol' highway shoes

Im a dustbowl hobo that's the life I choose
Im a dustbowl hobo that's the life I choose
Cos gals like you gave me nothing but blues
Track Name: Honky Tonk Man
Honky Tonk Man


I'm a honky tonk man and I can't seem to stop
I love to give the girls a whirl to the music of an old jukebox
And when my money's all gone I'm on my telephone
Howling' hey hey mama can your daddy come home

Well I'm livin' fast and dangerously but I've got plenty of company
When the moon comes up and the sun goes down
That's when I wanna see the lights of town

I'm a honky tonk man and I can't seem to stop
I love to give the girls a whirl to the music of an old jukebox
And when my money's all gone I'm on the telephone
Howlin' hey hey mama can your daddy come home

It takes a pretty lil gal an' a jug of wine
That's what it takes to make my honky tonk mind
If the jukebox a moanin' to that honky tonk sound
That's when I wanna to lay my money down

I'm a honky tonk man and I can't seem to stop
I love to give the girls a whirl to the music of an old jukebox
And when my money's all gone I'm on the telephone
Howlin' hey hey mama can your daddy come home
Track Name: Here Comes That Train
Here Comes That Train


Here comes that train I'm on my lonely way
Here comes that train I'm on my lonely way
If things get better I may come back some day
I'm just a country singin' star
She loves me but hates my guitar
Made it plain, I'd better know
I could stay but that guitar goes
Here comes that train I'm on my lonely way
If things get better I may come back some day
Here comes that train I'm on my lonely way
Here comes that train I'm on my lonely way
If things get better I may come back some day
I'm goin' back to the farm where the rent is cheap
Ain't got no money but I still can keep
Got no money to pay my rent and board
Landlord kicked me out the door
Here comes that train I'm on my lonely way
If things get better I may come back some day
If things get better I may come back some day
When things get better I may come back some day
Track Name: Cold 44 Blues
Cold 44 Blues


He wore a two-dollar ring an' a pair of suede shoes
A velvet skin jacket an' a pocket full o' blues
She danced all night long by the jukebox machine
A whore and a preacher make a perfect matching scene
She drank whiskey and rye, she looked so fine
A pretty ballerina under the strip joint's light
Goin' where her daddy pawned his wedding pride
A Cavalier searchin' for his 44 tonite

He reaches for his gun 'cos he never ever had a home
He never had a girl that he could call his own

He found her lyin' on the floor 'bout a quarter past four
She was all drunk and wasted "what the fuck is goin' on??"
He read the bible out loud and he poured himself some wine
This is how it goes down here on Hollywood & Vine
She was an "oh so pretty gal" in an "oh so dirty world"
She dropped down on her knees an the devil took her soul
She's roamin' down the boulevard of debaucher and sin
Where neon hearts get broken and they shed a tear within

He reaches for his gun 'cos he never ever had a home
He never had a girl that he could call his own

This Romeo is bleeding as he's up against the wall
Searching in his pocket for the keys to his front door
He never gave a damn about a single little thing
That's why he's now all tattered sinkin' deep into his drink
His poor old heart is achin' as he breaks another glass
He stares into the mirror thinkin' back about his past
He closes his eyes, he stumbles and he falls down on the floor
He reaches for the drawer where he keeps his 44.

He reaches for his gun 'cos he never ever had a home
He never had a girl that he could call his own
Track Name: John Henry
JOHN HENRY


When John Henry was a little baby boy
Sittin' on his mommy's knees
He picked up a hammer and a little piece of steel,
And said this hammer's gonna be the death of me, Lord, Lord
This Hammer's gonna be the death of me

When John Henry was a little baby boy
No bigger than the palm of your hand
His momma looked down this little Johhny and said
Oh, Johny's gonna be a steel drivin' man yes he is
Oh Johnny's gonna be a steel drivin' man

Well John Henry was a steel driving man
He drove steel all over this land
He said before I let that steam hammer get me down
I'm gonna die with my hammer in my hand, Lord, Lord
I'm gonna die with my hammer in my hand"

John Henry Went to the tunnel to drive
With a steam hammer by his side
That mountain was so tall John Henry was so small
Then he laid down his hammer and he died, Lord, Lord
He laid down his hammer then he died

John Henry said to his shaker
Shaker, why don't you pray?
If my hammer ever misses this little piece of steel
Tomorrow will be your burying day
Tomorrow will be your burying day
Track Name: Hello Trouble
HELLO TROUBLE

Woke up this morning happy as can be
Looked out my window and what did I see?
Walkin' up my sidewalk just as plain as day
Here comes trouble that I never thought I'd see when you went away

Well hello trouble, well come on in
Talk about your heartaches, where'n the world ya been?
I ain't had the miseries since you been gone
Hello trouble, trouble, trouble welcome home

I'll make a pot of coffee and you can rest your shoes
You can tell me those sweet lies and I'll listen to you
For I'm just a part of, ff the life you've lived
But I'd rather have a little bit of trouble than to never know the love you give

Well hello trouble, well come on in
Talk about your heartaches, where'n the world ya been?
I ain't had the miseries since you been gone
Hello trouble, trouble, trouble welcome home

Hello trouble...
Track Name: Gospel Train (To Heaven)
Gospel Train (To Heaven)

Sing a prayer for Jesus
Sing a prayer for the Lord
Don't let the Devil tempt ya
ride this Gospel Train to Heaven
Sing a prayer for the Lord

Finish up your whiskey
drink up the rest of your rum
The Gospel Train is leavin'
heaven bound the bells are ringing
Sing a prayer for the Lord

Sing a prayer for Jesus..

All you whores and gamblers
you're welcome all aboard
The Gospel Train is leavin'
the Lord up above is so forgiving
Sing a prayer for the Lord

Sing a prayer for Jesus

Conductor he's a-calling,
the steam is hittin' the rails
The engine is a-howling,
this ol' Gospel Train is rollin'
Sing a prayer for the Lord

Sing a prayer for Jesus...
Track Name: Hey Porter
Hey Porter

Hey porter! Hey porter! Would you tell me the time?
How much longer will it be till we cross that Mason Dixon Line?
At daylight would ya tell that engineer to slow it down?
Or better still; just stop the train 'cos I'd like to look around

Hey porter! Hey porter! What time did ya say?
How much longer will it be till I can see the light of day?
When we hit Dixie will you tell that engineer to ring his bell?
And ask everybody that ain't asleep to stand right up and yell

Hey porter! Hey porter! It's getting light outside
This old train is puffin' smoke, and I have to strain my eyes
But ask that engineer if he will blow his whistle please
Cause I smell frost on cotton leaves and I feel that Southern breeze

Hey porter! Hey porter! Please get my bags for me
I need nobody to tell me now that we're in Tennessee
Go tell that engineer to make that lonesome whistle scream
We're not so far from home so take it easy on the steam

Hey porter! Hey porter! Please open up the door
When they stop the train I'm gonna get off first 'cos I can't wait no more
Tell that engineer I said thanks alot, and I didn't mind the fare
I'm gonna set my feet on Southern soil and breathe that Southern air
Track Name: Moonshine Jack
Moonshine Jack


Moonshine Jack was a hell of a man
He used to be one of the ol' Chain Gang
He loved to lay down at the banks of the river
Buried in bourbon, melting in high fever

Moonshine Jack tried the best he could
He used to take the day in his own lonely mood
And when lightining blazed across the lighted sky
He used to recall them ol' lullabies

Moonshine Jack was a hell of a man
He used to be one of the ol' Chain Gang
He loved to lay down at the banks of the river
Buried in bourbon, melting in high fever

Moonshine Jack tried the best he could
He used to take the day in his own lovin' good
And when lightining blazed across the lighted sky
He used to recall them ol' lullabies

Moonshine Jack was a hell of a man
He used to be one of the ol' Chain Gang
Like a…..hearts rippling down the river
He had a bitter heart deep in moonshine fever

Moonshine Jack was a hell of a man
He used to be one of the ol' Chain Gang
Like a…..hearts rippling down the river
He had a bitter heart deep in moonshine fever
Track Name: Roll In My Sweet Baby's Arms
ROLL IN MY SWEET BABYS ARMS


Rollin' in my sweet baby's arms
Just rollin' in my sweet baby's arms
Lay around the shack till the mail train comes back
I'm rollin' in my sweet baby's arms

I ain't gonna work on no railroad
I ain't gonna work on no farm
Just lay around that shack till the mail train comes back
I'm rollin' in my sweet baby's arms
Rollin' in my sweet baby's arms...

Rollin' in my sweet baby's arms
Just rollin' in my sweet baby's arms
Lay around the shack till the mail train comes back
I'm rollin' in my sweet baby's arms

Where where you last Saturday night
While I was lyin' in jail
Just walkin' the streets with another man
You wouldn't even go my bail

Walkin' in my sweet baby's arms
Walkin' in my sweet baby's arms
Lay around the shack till the mail train comes back
Rollin' in my sweet baby's arms

I ain't gonna work on no railroad
I ain't gonna work on no farm
Just lay around that shack till the mail train comes back
I'm rollin' in my sweet baby's arms

Rollin' in my sweet baby's arms
Just rollin' in my sweet baby's arms
Lay around the shack till the mail train comes back
I'm rollin' in my sweet baby's arms
Track Name: Troublebound
Troublebound

Have you ever been in trouble like this man has been?
When lust rides behind you and a fire lies within
Have you ever climbed a mountain bending low down on the ground?
The night's so cold and long Lord if you're troublebound

Have you ever seen a rainbow with the shades of grey?
And a black cloud's comin' down at the dawn of the day
Have you ever seen a lightnin' tearing up at the sky?
And you're wining low Lord as the night cries
Have you ever crossed a highway where regrets support the vain?
Goin' all the way Lord in the fire an' cold rain

Have you ever tasted kisses, kisses sweeter than wine?
But you know that you can't have her, you can't let her out of your side

Have you ever got the burden, the load of ball an' chain?
Where the roses and vine Lord are at the end of the lane
Have you ever got desire in a pile of dreams to fade?
Like a dusty ol' rounder traveling back against the grade

Have you ever tasted kisses, kisses sweeter than wine?
But you know that you can't have her, you can't let her out of your sight

Have you ever seen a rainbow with the shades of grey?
And a black cloud's comin' down at the dawn of the day
Have you ever tasted kisses, kisses sweeter than wine?
But you know that you can't have her, you can't let her out of your side

But you can't let her out of your side
But you can't let her out of your of your side
But you can't let her out of your of your side

If you like Dustbowl, you may also like: